Wonen in Spanje.

In eerste instantie vertrokken met name Nederlandse pensionado’s naar Spanje. Jongere ouderen gingen na gedane arbeid genieten in de Spaanse zon. De trek van deze groep vanuit heel West-Europa naar Spanje heeft ervoor gezorgd dat er voor hen vele voorzieningen zijn, bijvoorbeeld voor de medische zorg, en dat er vele talen worden gesproken.

Het moderne werken zorgt er echter voor dat het steeds minder vaak nodig wordt om “op kantoor” te verschijnen. Bijna iedereen werkt wel eens thuis met de laptop op schoot. Het is daarom niet vreemd dat ook een jongere generatie ervoor kiest om in Spanje te gaan wonen en van daaruit te gaan werken. Als de laptop-ondernemer/ -werknemer vanuit huis in Nederland kan werken, kan dat steeds vaker ook vanuit Spanje.

Deze verschillende groepen emigranten hebben verschillende vragen: de oudere generatie wil weten wat er met hun pensioen en sociale zekerheid gebeurt bij wonen in Spanje. Of ze willen weten of het interessant is om te emigreren naar Spanje en daarna te gaan schenken aan de kinderen: is dan Nederlands of Spaans recht van toepassing (of allebei)?

Ondernemers en werknemers hebben heel andere vragen: hoe verplaats ik mijn onderneming naar het buitenland of moet ik een Nederlandse ondernemer blijven, kan ik mijn onderneming inbrengen in een vennootschap en wat gebeurt er als ik aandeelhouder ben en vertrek naar het buitenland?

Wij hebben niet alleen antwoord op deze vragen, wij helpen u ook om op de meest optimale manier aan uw emigratie vorm te geven: fiscaal optimaal naar Spanje.

De aanvraag is succesvol verstuurd, we nemen zo snel mogelijk contact op.

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier.