Tweede woning in Turkije.

Zon, zee, strand, de cultuur en de turkse keuken; ziet u een tweede woning in Turkije zonnig in? De specialisten van Dutch Turkishdesk begeleiden u bij alle juridische en fiscale aspecten van een tweede woning, zowel bij aankoop, bezit, verhuur en verkoop. Zodat u zorgeloos kunt genieten!

Woont u in Nederland en besluit u een vakantiewoning in Turkije te kopen? Dan vraagt u zich vast af waar u belastingplichting bent. Lees verder voor een kleine impressie.

Belastingheffing in Nederland
Als u in Nederland woonachtig bent dan betaalt u in Nederland belasting over uw wereldinkomen. Maar omdat de woning in het buitenland is gelegen heft Nederland hierover geen belasting. Dit is in het verdrag Nederland-Turkije vastgelegd.

Belastingheffing in Turkije

1. Bij aankoop
Bij aankoop van een woning in Turkije betaalt u 2% overdrachtsbelasting (Tapu Harci) over de waarde van de woning vermeld in Tapu Sicili. Daarnaast kent Turkije zegelbelasting (Damga Vergisi). Zegelbelasting ligt tussen 0,15% en 0,75% en wordt geheven over de waarde die in het betreffende document wordt genoemd.

2. Bij bezit
Wanneer u in Turkije een woning bezit, wordt u belastingplichtig voor de Turkse onroerende zaakbelasting. De tarieven van de onroerende zaakbelasting kunnen verschillen tussen de grote en de kleine steden.

3. Bij verhuur
Als u besluit om uw woning in Turkije te verhuren zullen de huurinkomsten in de inkomstenbelasting worden betrokken. De tarieven in de inkomstenbelasting lopen in Turkije progressief op van 15% tot 35%.

4. Bij verkoop
Besluit u binnen 5 jaar de woning te verkopen, dan wordt de vermogenswinst na aftrek van 10.600 TL (€3.500) belast in de inkomstenbelasting.
Voor woningen die door schenking of erfenis zijn verkregen, geldt geen wachtperiode van 5 jaar. De gerealiseerde winst is dan vrijgesteld van belastingheffing. Let hierbij wel op erf- en schenkbelasting.

De aanvraag is succesvol verstuurd, we nemen zo snel mogelijk contact op.

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier.