Nederbelgendesk.

Advisering over wonen, werken en vermogensplanning in België is een van onze oudste takken van sport.
Voor veel Nederlanders is het aantrekkelijk om te verhuizen naar België. Men spreekt er dezelfde taal, de sfeer is gemoedelijk en het onderwijs en medische zorg zijn van hoge kwaliteit. Als u in België gaat wonen of werken, krijgt u te maken met Nederlandse en Belgische belastingregels. Daarom is het van belang om goed op de hoogte te zijn welke regels voor u van toepassing zijn. U wilt wel weten waar u aan toe bent.

Zekerheid, duidelijkheid en mogelijkheden
U wilt een antwoord op al uw vragen. De fiscaal adviseurs van de Nederbelgendesk staan klaar met advies en optimale begeleiding wanneer u als Nederlander plannen heeft om te verhuizen naar België. Met onze jarenlange ervaring in het grensgebied beschikken wij over de kennis om uw vragen te beantwoorden en u wellicht zelfs op mogelijkheden te wijzen waar u nog niet aan had gedacht. Daarbij kijken we verder dan de fiscale aspecten van de keuzemogelijkheden bij emigratie naar België. Samen met u zoeken we de oplossing die het beste past bij uw levensfase en levensstijl.

  • Hoeveel belasting ga ik betalen in België?
  • Hoe werkt het met de ziektekosten en sociale zekerheid?
  • Wat kan ik het beste doen met mijn auto als ik ga emigreren naar België?
  • Wat is een conserverende aanslag?
  • Is het voordelig om te kiezen voor fictieve binnenlandse belastingplicht in Nederland als ik ga emigreren naar België?
  • Hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek?
  • Hoe zit het met de regeling voor kwalificerende buitenlandse belastingplichtigen als ik als Nederlander ga verhuizen naar België?
  • Wat gebeurt er met mijn vermogen als ik overlijd?


Mogelijke vragen die spelen rondom emigreren naar België

De droom van een tweede woning in België gaat gepaard met veel wet- en regelgeving. Heeft u interesse om te emigreren naar België? Onze specialisten verzorgen regelmatig lezingen en hebben een boek samengesteld omtrent verschillende fiscale en juridische aspecten van een tweede woning in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje en Turkije. Wenst u meer informatie over een tweede woning in het buitenland? Een tweede woning in het buitenland start bij Actal.

De aanvraag is succesvol verstuurd, we nemen zo snel mogelijk contact op.

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier.