Curaçaodesk.

Naast zon, zee, strand, snorkelen en duiken heeft Curaçao nog meer te bieden. Een gunstig fiscaal klimaat is daar een van de onderdelen van. Of u er nu woont of niet.

Met ingang van 10-10-10 bestaan de Nederlandse Antillen niet langer. Sinds dat moment zijn niet alleen Aruba, maar ook St. Maarten en Curaçao ieder een afzonderlijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De kleinere drie eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen zijn onderdeel geworden van Nederland. Dit zijn Bonaire, Sint Eustatius en Saba, samen ook wel de BES-eilanden of Caribisch Nederland genoemd.

Het feit dat (onder andere) Curaçao een zelfstandig land binnen het Koninkrijk is geworden, betekent ook dat zij voortaan zelfstandig haar (belasting)wetgeving kan bepalen. En omdat Curaçao zich vlak bij Noord- en Zuid-Amerika bevindt, is het niet meer dan logisch dat ook daar naar wordt gekeken bij het maken van nieuwe wetgeving.

Op de zes Caribische eilanden – Aruba, Bonaire, Curaçao,  Saba, St. Eustatius en St. Maarten – binnen het Koninkrijk der Nederlanden zijn momenteel vier verschillende belastingstelsels van kracht. Heeft u interesse om te emigreren naar Curaçao of denkt u na over een tweede woning in het buitenland? Dan kunt u terecht bij de specialisten van Actal.

Al vele jaren adviseren wij cliënten die emigreren naar Curaçao, die daar een tweede woning kopen, of die op een andere wijze willen profiteren van de vele voordelen die op Curaçao te behalen zijn. Samen met u zoeken wij de oplossing die het beste bij u en bij uw levensstijl past. Op alle gebieden geldt echter dat u tijdig moet beginnen en u vooraf goed moet laten voorlichten wanneer u interesse heeft om te emigreren naar Curaçao. Planning kan nu eenmaal niet achteraf.
Wij onderscheiden ons hierbij niet alleen door een gedegen kennis van zaken, maar ook door goede bereikbaarheid.

De aanvraag is succesvol verstuurd, we nemen zo snel mogelijk contact op.

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier.