Curaçaose trust.

Om goed te kunnen concurreren met andere landen uit de regio, heeft Curaçao een wettelijke regeling voor de trust ingevoerd. Landen als Nederland en België kennen de trust niet in hun wetgeving. De Curaçaose variant is de meest bekende vorm van de trust. Hierbij maakt het niet uit in welk land de insteller woont. Het vermogen van de trust wordt beheerd door de trustee. Tenminste één trustee moet wonen of gevestigd zijn te Curaçao. De insteller kan tevens (mede-)trustee zijn. Bij het instellen van de trust kunnen reeds begunstigden (beneficiairies) worden benoemd tot het vermogen van de trust, maar dit kan ook onbepaald blijven.

Op Curaçao is de trust in beginsel niet belast met inkomsten- of vennootschapsbelasting, tenzij de trust een onderneming drijft. Daarnaast kan de trust onbelaste uitkeringen doen aan begunstigden. Net zoals de SPF kan de trust opteren voor een belastingheffing van 10%. Dit kan vooral in relatie tot Nederland een voordeel zijn.
In Nederland zal op de trust (vooral voor inkomstenbelasting en de schenk- en erfbelasting) de wetgeving voor het afgezonderd particulier vermogen van toepassing zijn. Hierbij wordt het vermogen na inbreng in de trust nog steeds toegerekend aan de insteller van de trust.

De aanvraag is succesvol verstuurd, we nemen zo snel mogelijk contact op.

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier.